Make your own free website on Tripod.com

 A gyakorlat szövege

A gyakorlat szövegének begépelésére a képernyõ középsõ része használható. A begépelendõ szöveg a szövegterület alsó részén található. Ha a gyakorlat egyik sora hosszabb, mint a rendelkezésre álló munkaterület szélessége, akkor a gyakorlat szövege automatikusan a következő sorban folytatódik. Ha azt szeretné, hogy a sorok elrendezése (törése) megváltozzon, méretezze át a programablakot.

A gyakorlat elindítása után az idõmérés mindaddig nem indul el, amíg nem kezdi meg a gyakorlat szövegének begépelését. A feladat begépelésének megkezdése elõtt a metronóm is beállítható.

A következõ beírt karakter helyét egy kis aláhúzásjel, a kurzor jelzi. Ha egy karakter beírása megtörtént, akkor a kurzor egy hellyel jobbra lép.

A gyakorlat gépelése közben a helyesen és hibásan beírt karakterek eltérõ színnel jelennek meg. Hibás leütés esetén lehetõség van hangjelzés megszólaltatására is, illetve beállítható, hogy kizárólag a helyes billentyû leütése után folytathassa a gyakorlat megoldását. (Erre a Beállítások panelen nyílik lehetőség. Ezek a beállítások azonban kizárólag a feladat végrehajtásának megkezdése elõtt módosíthatók.)

A gyakorlat szövegében az ENTER billentyû lenyomását egy kis nyíl karakter jelzi.

Ha a gyakorlat utolsó karakterét is beírta, akkor az idõmérés leáll, és a képernyõn a feladat kiértékelése jelenik meg. A kiértékelés szempontjait a Beállítások panelen lehet beállítani.